Mark's Gardens
mark@marksgardens.nl   06-55101203

Als eerste worden de oude planten en het straatwerk weggehaald. Wanneer we besloten hebben dat er planten opnieuw gebruikt gaan worden, dan zetten we deze ingekuild in een hoekje van uw tuin. Voor de bestrating geld hetzelfde, deze stapelen op en worden schoongemaakt voor we ze weer terugplaatsen.

Daarna gaan we uw tuin inmeten. Op deze manier weten we precies waar het terras, grasveld, paden of borders komen. Hierbij kunt u al een beeld krijgen hoe groot de borders, het terras, de bestrating of het gazon in werkelijkheid gaan worden. Hierbij kunnen in er in overleg nog aanpassingen in de maten worden gedaan.

Indien er verlichting of een beregeningsinstallatie in de tuin wordt aangebracht is de volgende stap de bekabeling en/of het plaatsen van leidingen. Deze wordt in de grond aangebracht en aangesloten op de wateraanvoer, dit kan zijn een bron of op de bestaande waterleiding. Daarna vindt er een connectie plaats met een eventueel uw computer of handbediening.  Is dit niet op uw tuin van toepassing, dan slaan we deze fase uiteraard over.

Hierna gaan we beginnen met de bestrating en het plaatsen van eventueel een pergola, tuinafscheiding of tuinhuisje. U krijgt nu een goed beeld van hoe de verhoudingen in het echt worden. Ook voor wat betreft de verhouding verharding – beplating.

Nu komt eigenlijk voor u het leukste deel van de aanleg. We gaan nu beginnen met de beplanting van bomen, struiken en planten.  Deze worden allemaal een stukje uit elkaar gezet, zodat ze voldoende ruimte hebben om te groeien. Tevens wordt nu het  gras  gelegd of ingezaaid. 

Als laatste plaatsen we de verlichting en eventuele sproeikoppen en testen deze via uw computer of handbediening. Op deze manier hebben we nog een laatste check of we op de juiste plaatsen de juiste verlichting en eventuele beregening hebben.

U kunt nu heerlijk gaan genieten van uw tuin!