Mark's Gardens
mark@marksgardens.nl   06-55101203

Om een goed beeld te krijgen van uw wensen en uw tuin komen wij vrijblijvend naar u toe. In dit eerste gesprek gaan wij het eerst hebben over uw ideeën, wensen, voorkeuren en eventueel het beschikbare budget. 

We noteren alle gegevens, bijzonderheden die van belang kunnen zijn bij de aanleg van uw tuin. Hierbij kunt u denken aan de bomen en planten die u graag wilt laten staan. Het hergebruiken van de bestrating en de plaats waar u het liefst uw terras heeft, in de schaduw of de zon. Daarnaast nemen we uiteraard de maten van uw tuin op en maken een aantal foto’s.

Op basis hiervan maken we eerst een ruwe schets op schaal. Deze komen we weer met u bespreken en passen deze, daar waar nodig aan. In dit tweede gesprek geven we u tevens advies over het te gebruiken materiaal, planten, planning en andere relevante zaken. Wij nemen tijdens dit gesprek voorbeelden of fotomateriaal mee van de te gebruiken materialen.

Het ontwerpen van een tuin is een soort groeiproces. Het ontwerp is zelden klaar na 1 gesprek. U moet zich er tenslotte goed bij voelen, het is uw tuin, waar u zich prettig in moet voelen.

Voordat wij gaan beginnen met de aanleg van uw tuin, hebben we samen al een proces doorlopen:

We hebben een eerst een gesprek gehad om uw ideeën te bespreken, de maten te meten en de bijzonderheden door te nemen. Op basis hiervan hebben wij met u het ontwerp, beplantingsplan en de offerte doorgesproken.  De laatste wijzigingen zijn doorgevoerd en u heeft uw akkoord gegeven over het plan en de offerte.

Nu zijn we dan zover dat we kunnen beginnen met de daadwerkelijk aanleg. Bij grote projecten waarbij de hele tuin aangepakt wordt, waarschuwen we de klanten voor aanvang van de werkzaamheden. Het kan soms wel eens moeilijk voor u zijn als uw tuin ineens wordt ‘afgebroken’ en leeggehaald. Omdat u er toch dierbare herinneringen aan kunt hebben.

Meer informatie voor de stappen in de aanleg van uw tuin kunt u op de volgende pagina vinden.