Mark's Gardens
mark@marksgardens.nl   06-55101203

Iedere tuin heeft onderhoud nodig. Sommige mensen vinden het leuk om dit zelf te doen maar er zijn uiteraard ook mensen die of geen groene vingers hebben of simpelweg de tijd niet. Ook het onderhoud van uw tuin nemen wij u met plezier uit handen!

Met een onderhoudscontract van Mark’sGardens kunt u het hele jaar van uw tuin genieten.  Met een groot aantal van onze klanten hebben wij een onderhoudscontract,  maar wij zijn uiteraard ook incidenteel inzetbaar.

De werkzaamheden voor uw tuinonderhoud kunnen bestaan uit een voorjaars- of najaarsbeurt of onderhoud het gehele jaar rond.

De mate waarin u uw tuin wilt laten onderhouden, bepaald u natuurlijk zelf. U kunt zelf een aantal werkzaamheden uitvoeren, de rest door ons, of het gehele onderhoud door ons uit laten voeren.

Voor goed onderhoud van uw tuin, adviseren wij om minimaal 2 keer per jaar langs te komen voor het onderhoud. Dit bestaat dan uit:

Voorjaarsbeurt

Deze vindt plaats in maart/april. Hierbij verwijderen wij de laatste bladresten of spitten deze onder. Wordt het onkruid uit de borders en van de bestrating verwijderd. Ook snoeien we dan de heesters, vaste planten en leibomen.  Dit is ook de tijd om uw gazon tegen mos te behandelen, dit doen we door verticuteren.  De borders en het gazon worden bemest. We steken de graskanten en leiden de klimplanten. We verwijderen de dode planten en kunnen deze, waar wenselijk, aanvullen met nieuwe beplanting. Uw tuin komt er weer tiptop uit te zien!

Tuinbezoek gedurende de zomer

Deze vindt plaats in de maanden juni/juli. Tijdens dit bezoek snoeien we de heggen en stellen eventueel uw beregeningssysteem af.  Hierbij kunnen we een goed beeld krijgen van uw tuin in het groeiseizoen. Daarnaast kijken we of er verder onderhoud er moet worden uitgevoerd.  Indien u dit onderhoud door ons wilt laten doen,  dan maken we gelijk een afspraak wanneer dit kan plaatsvinden.

Tuinbezoek gedurende nazomer

Deze vindt plaats in augustus/september. Hierbij kijken we vooral wat er moet gebeuren tijdens de najaarsbeurt. U krijgt hierbij advies waar u het beste welke bollen of planten kunt plaatsen zodat u gedurende de winter en voorjaar ook kleur in uw tuin heeft. Daarnaast kunnen we tijdens dit bezoek voor u ook onderhoudswerkzaamheden uitvoeren .

Najaarsbeurt

Deze vindt plaats in oktober/november/december. Nu is het tijd om de bomen te gaan snoeien en de gazons te bekalken. Daar waar nodig brengen we een winterdek aan om uw planten te beschermen. Voeren we het afgevallen blad af en herstellen de verzakte of scheef liggende bestrating zodat u er niet over kunt vallen als er sneeuw ligt.


Indien u dit wenst, stellen wij graag met u een onderhoudsplan op dat past in uw eisen en wensen. Hierin beschrijven we leggen we vast wanneer we komen en welke werkzaamheden we dan voor u uitvoeren.